Wysłany: 2009-07-28, 10:47 Mastering w Reason 4
Witam serdecznie. Moje pytanie dotyczy tego jak dokonać dobrego masteringu używając programu jakim jest Reason w wersji 4.0. Nie posiadam żadnego mini home studia ani nic w tym stylu od jakiegoś czasu pracuję tylko i wyłącznie na słuchawkach "sennheiser'a" ( bo głośniczki w laptopie mam daremne). Nie mogę ustawić dobrze masteringu i tu pytanie do was moi mili możecie mi podpowiedzieć w jaki sposób mogę tego dokonać. Dodam, że nie jestem profesjonalistą Jak słucham na słuchawkach to wydaje mi się, że wszystko jest wporządku ale jak odpinam to wcale tak nie jest a to brakuje jakiegoś dźwięku bo go nie słychać na głośniczkach itp. Przesłuchując kawałki na tej stronie nawet na moich głośniczkach każdy dźwięk słychać. Podpowiecie jak to zrobić ?? podsyłam wam pliczek mp3 mojej produkcji oczywiście jeszcze nie skończonej i prosiłbym o jakieś porady. Może służą do tego jakieś inne programy??
_________________ Arcoo
INFO: Ten wątek zawiera załączniki. Aby mieć do nich dostęp musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta na tym forum, zarejestruj się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum