Wysłany: 2010-01-04, 09:47 Nagrywanie perki lub sampla za pomoca klawiatury midi!
:?: witam.. mam taki problem..otoz od niedawna jestem posiadaczem klawiatury Axiom 49:) to moja pierwsza przesiadka na zewnetrzny instrument..przez siedem lat korzystalem z programu Madtracker i tam ukladalem perke za pomoca patterna..Teraz przezucilem się na Reasona 4.0 i zamierzam postukac perki troszke z klawy..ogolnie sporo zeczy juz opanowalem w Reasoneie jak i w Axiom 49..problem jest taki.. gdy zaczynam nagrywac perke na seqwencerze troszke to wszystko nie wspolgra ze soba, sa opoznienia tak jakby hi hat mial inne tempo od sampla i nagranej stopy i na odwrot itp...wiem ze trzeba troszke opanaowac klawe i ja wyczuc bo to juz jest bardziej gra niz ukladanie na patternie..
prosze o jakies najlepsze ulatwienia i ogolne rady na ten temat tworzemia perki za pomoca klawy..oraz jakies porady na temat quantyzacji.
z gory dziekuje i pozdrawiam
oto moje pytania:
- jakie tempo ustawiacie np do jazzu lub hip hopu?
- co oznacza opcja Bar?
- co oznacza time signature?
- co powoduje quantize during rec?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum