Wysłany: 2010-06-29, 02:15 Podział klawiatury sterującej w reasonie. Różne brzmienia.
Witam wszystkich. Jestem kompletnym nowicjuszem, wczoraj wlasciwie pierwszy raz zainstalowałem program Reason. Ktoś mi powiedział, że to fajne rozwiązanie do wykorzystania na scenie komputera. Problem kieruje głównie do zaawansowanych użytkowników, a najlepiej takich którzy na scenie, live, z niego korzystali.
Jeśli chodzi o mój sprzęt jest co CAKEWALK UA-25ex i stara ale ciągle jara Yamaha QS-300 + Lapek Dell 3Gb RAM, 2.2 Dual Core.
a moje pytania to:
1. Czy dostałem dobrą radę i czy faktycznie po rozpracowaniu reasona moge należycie wykorzystać go na scenie?
2 - najważniejsze: czy jest możliwość rozdzielania klawiatury w reasonie?? Tzn jedno brzmienie przypisuje jednej części klawiatury, inne brzmienie innej części. jeśli tak jak to zrobic?? proszę krok po kroku i prostym językiem:) potrzebne mi to bardzo, na razie nie mam opcji na drugą klawiaturę, poza tym w Cakewalku mam tylko jedno MIDI IN. Często jest tak, że lewa "zasówa", a prawa akcentuje jakiś tam reggae rhytm, potrzebne mi są dwa brzmienia dla porządnego efektu. Ten cały combinator podoła temu?:)
3. Czy możecie polecić mi jakieś banki brzmień zawierających fajne pady (coś jakby odpowiednik FM8 Steinberga tyle, że to VST) i różnego typu brzmienia wykorzystywane w drum & bass.
moze pytania brzmią dla niektórych śmiesznie, ale naprawde jestem zielony jeśli chodzi o Reason'a.
pozdro
czekam na konkretne odpowiedzi i z góry dzięki!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum