Pomógł: 34 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Dni na forum: 1700 Posty: 273
Wysłany: 2009-06-05, 16:39 Problem z modulacją pitch`a
Mam problem z modulowaniem kółka pitch w combinatorze i nie tylko.
Chce uzyskać efekt który wstawiłem jako N1 (stuknijcie w klawisz na tym urządzeniu). Sekcja Global Env elegancko moduluje mi kółko pitch na tym samym urządzeniu.
Problem tkwi w tym że jak chcę modulować kółko pitch Thora np sekcją Mod Envelope z SubTractora nie ma żadnego efektu. Spójrzcie na urządzenia N2 i N2 mod. Podłączenie raczej jest ok. Kilka tygodni temu w ten sposób modulowałem pitcha a teraz jakoś u mnie to nie działa
Teraz zobaczcie urządzenie Hoover.
Próba sterowania Global Env z Thora (Hoover mod) pitcha na Combinatorze Hoover również mi nie działa. Próbowałem też SubT ractorem tak jak w przykładzie N2 i Malstromem ale nic nie skutkuje
Tak jak wspomniałem kilka tygodni temu bez problemu modulowałem to kółko wszystkimi urządzeniami w Reasonie z których tylko się da wypuścić sygnał CV z modulatorów ADSR.
Teraz jakoś nie dział to jak powinno.
Czy to może być wina wirusa którego nie dawno zwalczyłem (infekował mi wszystkie pliki exe) czy u was jest jednakowo bo już nie mam pomysłów jak by to można inaczej popodłączać Może jednak coś źle robie i te kilka tygodni temu inaczej to podłączałem (już nie pamiętam)
Wskazówki mile widziane.
_________________ underground unit '-.-'
INFO: Ten wątek zawiera załączniki. Aby mieć do nich dostęp musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta na tym forum, zarejestruj się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum