Wysłany: 2011-03-30, 01:13 Problem z nagrywaniem sekwencji.
Witam wszystkich. Posiadam Reasona 5 demo. Program fizycznie chodzi dobrze, mam dobrej klasy komputer, brak klawiatur midi, system operacyjny : windows vista. To chyba tyle jeśli chodzi o opisanie sprzętu. Chciałbym prosić dużo bardziej doświadczonych kolegów i koleżanki z forum o pomoc. Zawsze chciałem zagłębić się i tworzyć w tego typu programie, na razie próbuję opanować różne narzędzia w wersji demo. Najbardziej interesuję mnie zabawa programami : 'redrum drum computer' i 'kong drum designer'. W obsłudze ich i tworzeniu pewnych sekwencji daję sobie radę. Jedynym problemem którego nie mogę opanować intuicyjnie, nie śmiejcie się.. jest nagrywanie. Rozumiem, że gdy np stworze pewną sekwencje w redrum drum computer i wcisnę 'run' i słychać 'bit' to klikam na nagrywanie i niby się 'nagrywa' wszystko idzie świetnie do momentu w którym wciskam stop. Pasek który przed chwilą był np czerwony znika, jest puste pole i nie widzę tej nagranej części. Może ja coś źle rozumiem? Wydaję mi się, że każdy element powinien mieć swój 'pasek'. Można go przedłużać, skracać, przenosić na inną linie ale dlaczego on znika i go nie widzę? co mam zrobić? tak samo gdy chcę włączyć dr. octo rex loop player i gra pewien element i w tym samym czasie gra bit z redrum drum computer to jak zrobić żeby przez chwile grał sam redrum a przez chwile sam dr.octo a potem oba na raz? no właśnie. Wydaję mi się, że wszystko polega na tym, że coś źle nagrywam. Potem poradzę sobie już z łączeniem elementów, podkładaniem ich w odpowiednie miejsca itd, ale co mam zrobić żeby były zauważalne? czy ktoś w stanie jest mi pomóc? Proszę o wybaczenie z góry jeśli napisałem to chaotycznie ale naprawdę nie wiem jak to inaczej opisać. Mam nadzieję, że jest to zrozumiałe. Dziękuję z góry i czekam na odpowiedź. :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum