Wszystko dla muzyków: Reason, FL Studio, Cakewalk, VSTI. Strona Główna Wszystko dla muzyków: Reason, FL Studio, Cakewalk, VSTI.
Muzyka jest matematyką tajemną, której elementy sięgają nieskończoności.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RSS RSS  RSS Zwycięzcy konkursów  StatystykiStatystyki
 Mapa userów Gdzie mieszkają nasi userzy? RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
stiopa
Autor Wiadomość
stiopa 
Composer
Jestem jaki jestem...

Ocena usera : 3.6 / 5 - Liczba głosujących : 5Ocena usera : 3.6 / 5 - Liczba głosujących : 5

Dni na forum: 1597
Pokaż na mapie
Wysłany: 2010-08-19, 10:52   stiopa

Jeśli chodzi o muzykowanie na pc'ecie, to zacząłem gdzieś jak miałem 12/13 lat. Dopadłem czasopismo o nazwie TECHNO PARTY z dołączoną płytą cd. Tam był super, jak na tamte czasy, soft o nazwie Buzz, czyli bzykać :mrgreen:
Tak więc bzykałem sobie. Pamiętam, że trzy dni zajęło mi wydobycie jakiegokolwiek dźwięku z prostego syntezatora :-P Wszystkiego pomału uczyłem się sam, metodą prób i błędów. Później kumpel pokazał mi ReBirth'a. Był też FastTracker, Cubase, FL 3, Magic MM, eJAY, i wiele wiele innych, których nie pamiętam. Wreszcie znalazłem Reasona, też przypadkiem, bo przez kolegę. Tak to wyglądało.

Co mnie skłania ? Chęć tworzenia, wylewania emocji, odzwierciedlenia tego jaki jestem.
Co mnie napędza ? Wszystko, moje dzieci, żona, Wy oraz multum innych śmiesznych rzeczy, zdarzeń, po których siadam i coś dukam. Potem zastanawiam się nad tym co zrobiłem, czy warto to drążyć. Wracam po paru dniach i wiem co trzeba zrobić. Słyszę to w głowie.
Wiele razy w pracy coś wpadało mi do głowy i cały dzień nuciłem, żeby po powrocie do domu nie zapomnieć i przelać to do Reasona. Niestety nie zawsze wychodzi. Pamiętam utwór, który mieliście okazję słyszeć ( Nostalgia), powstawał przez okres prawie 1,5 roku!
Przechodził milion metamorfoz, ale melodia wiodąca została bez zmian. Właśnie ta z wielu wyskoczyła mi do głowy niespodziewanie, na szczęście miałem pod ręką klawisze i mogłem zapisać nuty.

To chyba by było na tyle i nie muszę przypominać, ze jestem totalnym amatorem, samoukiem.

Pozdrawiam

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000636812982

Odpowiedz do tematu