Pewna osoba (dosyć znana) napisała mi : Używasz jakiegoś dziwnego kompresora który przykrywa stopę basowa a to bardzo nie dobrze...
dlatego zwracam się z prośbą do was , ponieważ walczę już z tym któryś tydzień i nie ma żadnych efektów...
Jest to jedyny powód ... przez którego potrafiłbym się rozstać z moim kochanym reasonem.
A więc sprawa kompresora w reasonie...
Kiedy słyszę jakiś kawałek zrobiony w programie przy pomocy VST słyszę stopkę oraz bass ...
bardzo wyraźnie .. jedno z drugim się nie tłumi ... a do tego jeszcze perka i melodia , wszystko cacy gra ...
w reasonie natomiast ... potrafię ustawić kompreche na stope ... stopa jest ładnie słyszalna , ale gdy przychodzi bass ... czar pryska .... niby to jest ... dudni ... ale całość kawałka go przykrywa (myślę że dobrze to wytłumaczyłem)
tak wiec ludzie ratujcie bo mi już włosy wypadają
dla przykładu zamieszczam 2 pliki ( moje oraz nie moje demo)
INFO: Ten wątek zawiera załączniki. Aby mieć do nich dostęp musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta na tym forum, zarejestruj się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum