W reasonie 4 siedze juz troche czasu i krok po kroku ,tip top po tip topie odkrywam jego potęge, zaznaczam ,ze do tej pory wogóle reasona nie znałem ani żadnego programu tego typu.
W związku z powyższym wywodem mam pytanie ,które zapewne przyda się w przyszłości innym owieczkom zagubionym w gąszczu funkcjii i pojęć reasona - których znajomość według mnie i zapewne według wielu innych osób ,są konieczne do opanowania tego progza a co za tym idzie ,tworzenia muzyki w sposób kontrolowany a nie na zasadzie "tu se klikne ,tam se pokręce i cuś tam wyjdzie" ,by the way zauważyłem ,że taki sposób myślenia o sprawie nie jest na tym forum sprawą nieznaną bo już pare razy czytałem w odpowiedziach na posty texty typu "Pokręć se , pobaw się" To tak jakby kazać facetowi ,który nigdy na oczy nie widział kobiety , doprowadzić ją do orgazmu bez żadnych konstruktywnych objaśnień hehehe...
Do rzeczy więc ...
Chodzi mi tu o terminy typu: Attack ,Ratio ,Threshold ,Release , Freq , Gain , Q ,Lo band , hi band , Amount , clip ,ost , filter ,pan ,decay ,brickwall ,level , latency
// I inne których tu nie wypisałem a które Wy znacie i wiecie ,że w końcu się nadzieje.
DOSŁOWNIE WSZYSTKO CO WAM DO ŁBÓW WPADNIE.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum