Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2007 Dni na forum: 1738 Posty: 11
Wysłany: 2007-08-29, 05:42 Tzz tzzz trzaski
Mam pytanko - zagrałem sobie NN-XT samplami, wszystko pięknie i cacy, poznęcałem się nad nimi nieco Scream'em 4 by nadać im nieco analogowego smaczku, ale stwierdziłem że przydałoby się jeszcze je trochę potarmosić, dodająć do nich trochę trzasków z winyla.
I tu nasuwa się pytanko - jak dodać te trzaski (mam je zgrane w osobnym pliku) do sampli, ale tak by brzmiały wiarygodnie, i nie idąc na łatwiznę, która nie przynosi zadowalającego mnie rezultatu, czyli nie puszczając ich przez cały kawałek co przypisując do każdego z sampli z osobna oddzielny fragment (czyli gra sampel 1 - trzask 1 ON, przestaje grać, trzask 1 OFF).
Domyślam się że w rozwiązanie sprawy będę musiał zaangażować te mniejsze żółte kabelki, tylko w co w racku wrzucić te zabrudzonka i jak to podpiąć? Ktoś ma pomysł jak możnaby to sprytnie zrobić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum