Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Dni na forum: 1443 Posty: 102
Wysłany: 2009-04-01, 21:51 żywa perkusja
Witam!
Mam brata który jest perkusistą i razem ze swoją kapelą (punk rock'owoą) stwierdzili że nagrają swoje kawałki tyle tylko że brat siedzi w domu a oni są w miescie 60 km dalej. Tak więc narodził się pomysł żeby zrobić tą perkusję na Reasonie a oni mieli dograć gitary, vocale i połączyć to w całość.
Zrobiłem bracholowi szybki kurs układania bitów i zaczął sobie dłubać. Poukładał na cycuś glancuś a ja to w miare odpicowałem.
Wysłał kumplom a oni mu odpisali że na razie się wstrzymają bo ta perkusja brzmi za bardzo ''komputerowo"...
Wiecie jak zrobić żeby brzmiała jak żywa?
Prawdopodobnie trzeba coś w ReGroove pokombinować ale tam mi za duże różnice w velocity wychodzą poza tym na ReDrum'ie nie bardzo idzie ReGroove pod każdy sampel z osobna podpiąć...
Wie ktoś coś?
pozdrawiam
INFO: Ten wątek zawiera załączniki. Aby mieć do nich dostęp musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta na tym forum, zarejestruj się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum